تصویر ثابت

چگونه با ضمیرناخودآگاه خود بیشتر دوست باشیم؟

+100%-

لازمه دوستی با ضمیر ناخودآگاه چیست؟ چرا باید با این موجود رابطه خوبی داشته باشیم؟ در مقالات قبل ضمیرناخودآگاه را معرفی کردیم و گفتیم باعث بسیاری از رسیدن ها و نرسیدن ها و موفقیت ها و ناکامی ها همین ذهن ناخودآگاه است که همه ما در اختیارش داریم. بزرگان زیادی در مورد یک گنج درونی یا قدرت درونی سخن گفتند و پیوسته ما را به سفر درون و کشف خویشتن هدایت می کردند. براستی این قدرت شگفت انگیز درونی چیست که زندگی ما را تحت تاثیر قرار می دهد؟

چطور است که عده ای از انسانها زندگی متفاوتی دارند، انسانهایی که در همین شهر و کشور ما زندگی می کنند و با همین شرایط رشد کردند. دوست دارم از من بپذیرید که همه ما ماهیت یکسانی داریم، یک جور مغز و یک جور جسم؛ و تفاوتمان در نحوه رشد و تربیت ذهنی مان است.  تفاوتمان در دیدگاه و نوع شخصیتمان است. تفاوت در نوع برنامه ریزی ذهنی ای که تا بحال شدیم. در هر صورت همه ما یک ذهن قدرتمند داریم و اگر دقیقتر بخواهیم صحبت کنیم یک ذهن آگاه قدرتمند داریم و یک ذهن ناخودآگاه قدرتمند. برویم سراغ دومی.

ضمیر ناخودآگاه را مثل یک کودک دوست داشتنی تصور کنید، کودک ساده لوحی که همواره با شما زندگی می کند، درون شماست، دوست شماست و هدفش ایجاد امنیت، رفاه و آسایش برای شماست. این کودک ساده لوح بسیار هم قدرتمند است، قدرتی که تصور کردنش هم برای شما دشوار است. قدرتی که عده ای از انسانها تجلی اش را در شکل و فرم های مختلف دیدند. بعضی از آنها در پیشرفت مالی و کاری، بعضی ها در پیشرفت تحصیلی.  بعضی ها در هنرشان، بعضی ها در موفقیت ورزشی، سیاسی، اجتماعی و … و حتی بعضی ها در انجام یک سری کارهای شگفت انگیز مثل راه رفتن روی آتش یا بلند کردن یک جسم خیلی سنگین و حتی بعضی ها بخاطر همین قدرت های شگفت انگیز آن را با روح اشتباه می گیرند. در هرصورت درون همه ما این کودک دوست داشتنی و قدرتمند وجود دارد و در خدمت ماست و می تواند در مسیر زندگی بخوبی کمکمان کند.

اگر بتوانیم با ضمیر ناخودآگاهمان دوست باشیم و به خدمتش بگیریم به آرامش، لذت و موفقیت بیشتری می رسیم. مثلا در کسب مهارت یا نواختن یک ساز موسیقی، ضمیر ناخودآگاه نقش بسزایی در یادگیری و هماهنگی دارد و میتواند طوری مطالب را یاد بگیرد که برای همیشه نواختن موسیقی را به یاد داشته باشید. همچنین با دوستی هرچه بیشتر با آن میتوانیم ایده های خوبی بگیریم و در کارمان استفاده نماییم و در کل زندگی قدرتمندانه و لذتبخش تری داشته باشیم.

کودک درون

7 تمرین عملی وجود دارد که میتوانید با ضمیر ناخودآگاهتان همراهی و دوستی بیشتری داشته باشید:

1- شنیدن موسیقی مورد علاقه

موسیقی یکی از موارد مورد علاقه ضمیر ناخودآگاه است. مسلما همه ما حداقل از یک آهنگ یا یک نوع موسیقی بسیار خوشمان می آید و ارتباط خوبی با آن برقرار می کنیم. سعی کنید موسیقی های مورد علاقه تان را با آرامش و لذت گوش کنید یا شعرها و متن هایی را که دوستش دارید با صدای بلند بخوانید.

2- انجام بازی های مورد علاقه 

در کودکی یا شاید نوجوانی ما بازیهای خاصی را خیلی دوست داشتیم و صرفا از بازی کردنش لذت می بردیم. اگر امکانش را دارید این بازی ها را الان هم انجام دهید و به این کودک قدرتمند نشان دهید به آن توجه می کنید تا او هم به شما توجه کند.

3- مدیتیشن

انجام مدیتیشن یا مراقبه بسیار به شما کمک می کند تا در وضعیت آرامش و تمرکز ذهنی قرار بگیرید و پیام های ضمیر ناخودآگاهتان را بخوبی بشنوید. روزی یک یا دو بار مدیتیشن بسیار مفید است.

4- هشیار باشید

به انجام فعالیت هایتان هشیار باشید. هشیارانه نفس بکشید، هشیارانه غذا بخورید، هشیارانه راه بروید. یعنی اینکه روزانه چند دقیقه ای به نفس کشیدنتان توجه کنید. کنترل تنفس و اعمال غیر ارادی ما را ضمیر ناخودآگاه بر عهده دارد. پس با او همگام شوید و اجازه دهید ضمیرناخودآگاه همراهی تان را ببیند تا او هم با شما همراه شود. مخصوصا تنفس عمیق و هشیارانه ،یک تیر و دو نشان است، علاوه بر هشیاری، باعث می شوید حجم اکسیژن بیشتری به مغزتان برسد.

5- مراقب اطلاعات ورودی به مغزتان باشید

همانطور که در مقاله قبل هم اشاره شد، ضمیر ناخودآگاه اطلاعاتش را از حواس پنجگانه می گیرد. پس چیزهایی ببینید و بشنوید و کارهایی را انجام دهید که به شما حس خوشایندی می دهد. اجازه ندهید تصاویر ناخوشایندی وارد ذهنتان شود. نیاز نیست تمام اخبار حوادث، قتل و جنایت و بدبختی را گوش دهید. ذهن ناخودآگاه شما نیاز به آرامش، شادی و لذت دارد. قرار است با این کودک مهربان باشیم تا او هم قدرتش را در اختیار ما قرار دهد.

6- برای آرزوها و اهداف خود تصویر داشته باشید

ما برای انجام هرکاری تصویری داریم، قبل از حتی کوچکترین فعالیت ها مثل لیوان بلند کردن، ابتدا تصویرش را در ذهن می بینیم سپس آن عمل را انجام می دهیم. اما سرعت این پردازش آنقدر زیاد است که حس نمی کنیم. ضمیر ناخودآگاه تصویر را نیاز دارد پس با تجسم کردن کمکش کنید. مثلا اگر آرزوی رفتن به مکانی دارید سعی کنید تصاویر آن مکان را جمع آوری کنید و ببینیدش تا ضمیر ناخودآگاه هم راحت تر بتواند شما را در مسیر رسیدن به آن مکان یاری کند.

7- گفتگوی درونی با ضمیر ناخودآگاه

به زبان مادری، صمیمانه و محترمانه و با صدای بلند با ضمیر ناخودآگاهتان صحبت کنید. همانطور که با یک دوست واقعی صحبت میکنید. البته با این تفاوت که این دوستتان یک کودک است پس زیاد با او شوخی نکنید و مودبانه با او حرف بزنید، چراکه او یک کودک ساده لوح است و ممکن است شوخی های مکرر شما را باور کند. مخصوصا قبل از خواب و با گفتن کلمات صمیمانه و حتی عاشقانه با او صحبت کنید، ابراز علاقه کنید، از او سوال کنید، احوالپرسی کنید. اسمش هم “ضمیر ناخودآگاه” است، ضمیر ناخودآگاه عزیز شما.

حداقل 21 روز و هر روز این 7 فعالیت را انجام دهید تا کم کم به عادت تبدیل شود. بعد از این مدت همراهی ضمیرناخودآگاهتان را حس می کنید. ممکن است نداهای درونی و انگیزه بخش و محترمانه ای از او بشنوید یا در خواب تصاویر جالبی ببینید. اینها همه پیام های ضمیر ناخودآگاه است که در قالب صدا و تصویر به شما میرساند و در صدد ارتباط برقرا کردن با شماست. امیدوارم دوستی تان هر روز بیشتر و عمیق تر شود.

نویسنده : آروین شهبازی

منبع: استاد موزیک

(52) دیدگاه

  1. فرشته

    به    بیان شده  

    سلام
    چطور میشه گفتگوی درونی رو فهمید ضمیر ناخودآگاهه یا ساخته ذهن

    پاسخ
  2. سجاد

    به    بیان شده  

    مطلب عالی بود و از امروز سعی میکنم انجامش بدم اما یه پیشنهاد برای سایت تون دارم که اگه میشد دید گاهی ارسال کرد که تو سایت نشون داده نشه فقط خوصوصی برای شما ارسال بشه خیلی خوب بود
    ممنون از استاد شهبازی عزیز

    پاسخ
  3. محمدطه

    به    بیان شده  

    سلام خسته نباشید به آقای آروین شهبازی.
    ببخشید من ۱۴سالمه و علاقه زیادی به روانشناسی و صحبت کردن با ضمیر ناخودآگاه دارم ایا چیزی رو که علاقه دارم میتونم در این سن بدست آورم یا خیر؟
    سوال دیگه هم اینه که هر روز باید این هفت کار رو انجام بدم؟
    سوال دیگه هم اینه که کار های هر روز با روز دیگه باید یکی باشه یا متفاوت؟
    باتشکر

    پاسخ
    • آروین شهبازی

      سلام محمدطه جان. سوالتان کلی است. هرچیزی که میخواهید را کمی بیشتر توضیح دهید. قطعا نمی توانید رییس جمهور شوید! اما می توانید برنامه ریزی های کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشید و با هدفگذاری و هماهنگی ذهن ناخودآگاهتان با هدفهایتان به آنها برسید. در مورد سوال بعدی ببینید تحقیقات دقیقی در این زمینه انجام نشده که تعداد را بگوید اما تمرین هر روزه حداقل یکی از اینها کمک شایانی به شما و ارتباطتان با ضمیرناخودآگاه می کند. موفق باشید

      پاسخ
  4. گل انار

    به    بیان شده  

    سلام اروین
    من ادم تنبلی هستم البته تو درس خوندن با و جود اینکه روانشناسی وست دارم و مطالب شما جالب بود برام فقط اون 7 مورد و یکی دو خط از همش من با این کششم واسه مطالعه چسکار کنم
    خیلی هم جالب بود برام که جواب همه سول بچه هارو داده بودی افرین من حتی حوصله جواب بعضی از اس هاموهم ندارم ولیی تو کار خونه اداره و کارهای دیگه زرنگم و عجول واسه درس خوندن و نوشتن اینجوری نیستم از بچه گی هم همین جور بودم 26 سالمه بای
    موفق باشی

    پاسخ
    • آروین شهبازی

      سلام دوست عزیز. در مورد یادگیری و مطالعه مطالب دلخواهتان شاید روشهای دیگری مثل فیلم دیدن یا شنیدن فایل های صوتی یا حضور در کلاس برایتان کارامد تر باشد. شاید این مطلب برای شما مفید باشد

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

40 ÷ بیست =