تصویر ثابت

موانع لذت بردن از نواختن گیتار

+100%-
لذت گیتار

 چرا نواختن گیتار را می آموزید؟

  دلیل یادگیری موسیقی چیست؟ یا اینکه اصلا چرا ما از شنیدن و اجرای موسیقی لذت می بریم؟ شاید تا به حال به دلیل لذت بردن از موسیقی فکر نکرده باشید شاید هم پاسخی نیافتید. من نمیخواهم (اینجا) پاسخ دهم. اما من هم با شما موافقم که شنیدن موسیقی و گاهی اوقات اجرای موسیقی لذت عمیقی به ما دست می دهد.

اما بعد از مدتی میزان لذت بردنمان از نواختن، آنطور که باید نیست و ممکن است کم کم با روح موسیقی فاصله بگیریم و نهایتا میزان لذت بردنمان از نواختن گیتار کم می شود. این موانع مانند آفت هایی هستند که به جان ما می افتند و از زیبایی روح ما و لذت برنمان می کاهند.

اولین آفت احتمالی تعصب است.

    تعصب نسبت به ساز یا سبک نواختنمان. تعصب بزرگترین مانع در لذت بردن از زندگی است. ما چیزی به نام موسیقی بد یا خوب نداریم، لئونارد برنستاین موسیقیدان بزرگ قرن بیستم می گوید:” موسیقی، موسیقی است و معنای آن از جنس خود موسیقی است. صرفنظر از آنکه چه چیزی برای شما تداعی می کند.” بله موسیقی از جنس خودش است و اگر معنایی به ما القا می کند بخاطر خود موسیقی است. و جالبتر اینکه موسیقی تعداد بیشماری احساس به ما می دهد که با زبان غیر قابل انتقال است. پس نمیتوان تقدس آن را صرفا بخاطر شنیدن سبکها و سازهای متفاوتی که باب میل ما نیست زیر سوال ببریم. چراکه هر سبکی، هر قطعه ای و هر اثری زیبایی خاص خود را دارد و شاید فقط سلیقه ی ما آن را نپسندد. بهتر است به تقدس موسیقی احترام بگذاریم و از ارزش آن به هیچ عنوان کم نکنیم.

دومین آفت، غرور است.

غروری که پس از تسلط به نواختن یک ساز ممکن است بر ما غالب شود. خیلی لذتبخش است که مایه آرامش و لذت دیگران شویم و دقایقی را برای عزیزانمان بنوازیم اما بهتر است با روح عاشق موسیقی فاصله نگیریم و خالصانه و صرفا برای لذت بردن خودمان و دیگران بنوازیم و بدانیم موسیقی، مانند دیگر هنرها بی انتهاست. بجای غرور می توانیم انتخاب کنیم که همواره تا پایان عمر در حال یادگیری و پیشرفت باشیم و سعی کنیم از تمام نوازندگان مبتدی و حرفه ای نکته ای یاد بگیریم.

سومین (و نه آخرین) آفت، نبودن در زمان حال

  بعد از مدتی که کم کم به گیتار مسلط شدید، باید از نواختن خود لذت ببرید. هنگام نواختن تمام تمرکزتان، نوازندگی باشد و از صدایی که با گیتارتان تولید می کنید نهایت لذت را ببرید. فکر و حواستان کاملا در زمان حال باشد طوریکه با تمام وجود و احساس بنوازید. اینطور نباشد که هنگام نواختن به مسائل دیگر فکر کنید و یا احتمالا به دیگرانی که در حال تماشای شما هستند و نظرشان در مورد شما!

این آفت ها، موانعی در لذت بردنتان هستند. حیف است شمایی که تصمیم گرفتید لذت نواختن را تجربه کنید، با این آفتها میزان لذت را کم کنید.

     با این توضیحات پیشنهاد می کنم در ابتدای یادگیری تان، با کمال اشتیاق و خلوص نیت نواختن گیتار را شروع کنید و بدانید نواختن و خلق کردن موسیقی، جان و روانتان را با تمام هستی یکی می کند و هم آوا با تمام زیباییهای دنیا می شوید. سعی کنید همه سازها را دوست داشته باشید و از تمام سبک های موسیقی لذت ببرید. اجازه دهید موسیقی در شما جاری شود و اعجاز ایجاد کند.

نویسنده: آروین شهبازی

منبع: استاد موزیک

(70) دیدگاه

  1. صادق

    به    بیان شده  

    سلام
    ممنون از اطلاعاتی که به اشتراک گذاشتین .استفاده کردم ممنون .
    یه سوال دارم من به سبک فلامنکو علاقه دارم اما تو شهرمون کسی نیست که بهم یاد بده .الانم تازه پاپ شروع کردم به یاد گرفتن .بنظر شما فعلا پاپ و یاد بگیرم تا زمانی که یه استاد پیدا کنم یا دست نگه دارم بعد برم همون فلامنکو یاد بگیرم؟

    پاسخ
    • آروین شهبازی

      سلام صادق جان بله پاپ را فعلا شروع کنید. البته می دانید که پاپ فقط ریتم و آکورد نیست بلکه نت خوانی و ملودی نوازی هم باید یاد بگیرید هرچند بعضی ها نت خوانی را در طبقه کلاسیک قرار می دهند. بهرحال نت خوانی مهم است. موفق باشید

      پاسخ
  2. مهران

    به    بیان شده  

    سلام استاد
    من نزدیک به دوسال پیش گیتار میرفتم ولی متاسفانه استادم باعث شد علاقه ام به گیتار از بین برود .
    الان دواره می خوام شروع کنم ولی میترسم دوباره همین اتفاق برایم پیش بیاید.
    میخواستم نظرتان را بدانم

    پاسخ
    • آروین شهبازی

      سلام مهران جان. از این نظر من به شما قول می دهم همراه با بسته های آموزشی ما با انگیزه و با تلاش پیش خواهید رفت. موفق باشید

      پاسخ
  3. ابراهیم

    به    بیان شده  

    سلام با تشکر از مطالب خوبتون
    من بیشتر از ده سال پیش گیتار خردیم چند جلسه هم پیش استادی آموزش دیدیم. الان هم 35 ساله هستم.
    خیلی دوست دارم باز هم شروع کنم. اما نمیدونم تو این سن باز میشه یاد گرفت . توصیه شما چیه ؟

    پاسخ
    • آروین شهبازی

      سلام ابراهیم جان. یعنی من 5 سال دیگر هم باید مثل شما ناامیدانه فکر کنم؟!!! حداقل تا 15 سال آینده فرصت شروع یادگیری دارید. توصیه من شروع یادگیری و تمرین هست همین!

      پاسخ
  4. raha

    به    بیان شده  

    سلام من خیلی به موسیقی مخصوصا گیتار علاقه دارم
    ولی خانوادم حاضر نیستن برام گیتار بخرن
    من فقط آموزش های شما وقتی برام میاد میخونم
    چکار کنم راضی شن برام بخرم؟؟؟

    پاسخ
    • آروین شهبازی

      سلام رها جان. نمیدانم دلیل اصلی خانواده تان چیست. اگر دلیلشان منطقی باشد باید بپذیرید اما اگر نباشد، باید یه جوری که خودتان بهتر می دانید دلشان را بدست بیاورید! موفق باشید

      پاسخ
  5. shayan

    به    بیان شده  

    سلام . طرز نشتن برای نواختن گیتار کلاسیک چه جوریه ؟ آیا حتما باید گیتار رو روی پای چپ قرار بدیم و زیر پایی بزاریم . یا این که میشه پای راست رو انداخت روی پای چپ و گیتار رو گذاشت روی پای راست ؟ مرسی

    پاسخ
    • آروین شهبازی

      سلام تورج جان این به خیلی از فاکتورها بستگی دارد اگر هر روز و روزی یکی دوساعت تمرین مفید و با آموزش های درست و اصولی کار کنید، بین 1 تا 2 سال. البته باز هم حرفه ای داریم تا حرفه ای!

      پاسخ
  6. علی

    به    بیان شده  

    سلام ؛

    ممنون از سایت خوبتون.
    من دو ترم ( هر ترم 10 جلسه ) کلاس گیتار رفتم و با نت های سردسته و چندتا آکورد آشنایی دارم.
    به نظر شما با این سطح ، بسته 90 روزه به درد من میخوره؟

    ممنون

    پاسخ
  7. الهه

    به    بیان شده  

    سلام استاد ممنون

    استاد من کم کم دارم دیوونه میشم
    من تا چیزی رو نفهمم نمیتونم اونو یاد بگیرم و خودم بزنم
    من نت خوانی روی تبلچر را یاد گرفتم وقتی برام توضیح دادید اما نت خوانی روی خطوط حامل و نمیفهمم
    شما همیشه تو هر جلسه میگید مثلا همراه من این قطعه رو بزنید اما من تنها کاری که میکنم اینه که بشینم نگاه کنم
    چون از نت خوانی روی خطوط حامل چیزی نمیفهمم

    خواهــــــــــــــش میکنم کمکم کنیــــــــــــــد

    پاسخ
      • الهه

        به    بیان شده  

        سلام خیلی ممنون
        واقعا فهمیدم خودم اشکالم کجاس منتها من این نت خوانی در سه مرحله را فقط دو مرحله شو یاد گرفتم جایگاه نت روی دسته گیتار رو نمیفهمم
        چرا نتا بعضیاشون روی خط بعضیاشون میون خطه؟
        بعد خوندش واسه خط بالایی میشه یا خط پایینی؟

        پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× شش = 36