تصویر ثابت

موانع لذت بردن از نواختن گیتار

+100%-
لذت گیتار

 چرا نواختن گیتار را می آموزید؟

  دلیل یادگیری موسیقی چیست؟ یا اینکه اصلا چرا ما از شنیدن و اجرای موسیقی لذت می بریم؟ شاید تا به حال به دلیل لذت بردن از موسیقی فکر نکرده باشید شاید هم پاسخی نیافتید. من نمیخواهم (اینجا) پاسخ دهم. اما من هم با شما موافقم که شنیدن موسیقی و گاهی اوقات اجرای موسیقی لذت عمیقی به ما دست می دهد.

اما بعد از مدتی میزان لذت بردنمان از نواختن، آنطور که باید نیست و ممکن است کم کم با روح موسیقی فاصله بگیریم و نهایتا میزان لذت بردنمان از نواختن گیتار کم می شود. این موانع مانند آفت هایی هستند که به جان ما می افتند و از زیبایی روح ما و لذت برنمان می کاهند.

اولین آفت احتمالی تعصب است.

    تعصب نسبت به ساز یا سبک نواختنمان. تعصب بزرگترین مانع در لذت بردن از زندگی است. ما چیزی به نام موسیقی بد یا خوب نداریم، لئونارد برنستاین موسیقیدان بزرگ قرن بیستم می گوید:” موسیقی، موسیقی است و معنای آن از جنس خود موسیقی است. صرفنظر از آنکه چه چیزی برای شما تداعی می کند.” بله موسیقی از جنس خودش است و اگر معنایی به ما القا می کند بخاطر خود موسیقی است. و جالبتر اینکه موسیقی تعداد بیشماری احساس به ما می دهد که با زبان غیر قابل انتقال است. پس نمیتوان تقدس آن را صرفا بخاطر شنیدن سبکها و سازهای متفاوتی که باب میل ما نیست زیر سوال ببریم. چراکه هر سبکی، هر قطعه ای و هر اثری زیبایی خاص خود را دارد و شاید فقط سلیقه ی ما آن را نپسندد. بهتر است به تقدس موسیقی احترام بگذاریم و از ارزش آن به هیچ عنوان کم نکنیم.

دومین آفت، غرور است.

غروری که پس از تسلط به نواختن یک ساز ممکن است بر ما غالب شود. خیلی لذتبخش است که مایه آرامش و لذت دیگران شویم و دقایقی را برای عزیزانمان بنوازیم اما بهتر است با روح عاشق موسیقی فاصله نگیریم و خالصانه و صرفا برای لذت بردن خودمان و دیگران بنوازیم و بدانیم موسیقی، مانند دیگر هنرها بی انتهاست. بجای غرور می توانیم انتخاب کنیم که همواره تا پایان عمر در حال یادگیری و پیشرفت باشیم و سعی کنیم از تمام نوازندگان مبتدی و حرفه ای نکته ای یاد بگیریم.

سومین (و نه آخرین) آفت، نبودن در زمان حال

  بعد از مدتی که کم کم به گیتار مسلط شدید، باید از نواختن خود لذت ببرید. هنگام نواختن تمام تمرکزتان، نوازندگی باشد و از صدایی که با گیتارتان تولید می کنید نهایت لذت را ببرید. فکر و حواستان کاملا در زمان حال باشد طوریکه با تمام وجود و احساس بنوازید. اینطور نباشد که هنگام نواختن به مسائل دیگر فکر کنید و یا احتمالا به دیگرانی که در حال تماشای شما هستند و نظرشان در مورد شما!

این آفت ها، موانعی در لذت بردنتان هستند. حیف است شمایی که تصمیم گرفتید لذت نواختن را تجربه کنید، با این آفتها میزان لذت را کم کنید.

     با این توضیحات پیشنهاد می کنم در ابتدای یادگیری تان، با کمال اشتیاق و خلوص نیت نواختن گیتار را شروع کنید و بدانید نواختن و خلق کردن موسیقی، جان و روانتان را با تمام هستی یکی می کند و هم آوا با تمام زیباییهای دنیا می شوید. سعی کنید همه سازها را دوست داشته باشید و از تمام سبک های موسیقی لذت ببرید. اجازه دهید موسیقی در شما جاری شود و اعجاز ایجاد کند.

نویسنده: آروین شهبازی

منبع: استاد موزیک

(70) دیدگاه

  1. مینا

    به    بیان شده  

    ممنونم.ممکنه در مورد مدیتیشن توضیح کوتاهی بدید؟یعنی به نظرتون چقد زمان میبره تمرکزبه حالت اول برگرده؟
    یعنی اقای شهبازی چون تمرکز نیست عشق در نواختن نیست یا برعکسش؟
    من بیشتر ذهنم مشغول میشه که قبلا نبود.لطف میکنید اگر در این مورد به بنده کمک کنید.

    پاسخ
    • آروین شهبازی

      در مورد مدیتیشن حرفهای زیادی هست بهتر است سرچ کنید. خلاصه ش همان رسیدن به تمرکز و آرامش ذهنی است. خیر منظورم این نبود. اما معمولا عشق و علاقه زیاد در کاری باعث انگیزش می شود و انگیزه باعث تمرکز. حالا ممکن است شما به چند چیز همزمان عشق داشته باشید و در نتیجه تمرکزتان بهم بریزد. باید مورد شما تخصصی بررسی شود شاید یک رواشناس خوب بتواند مورد شما را واکاوی نماید و مشغله های ذهنی شما را ریشه یابی کند. حتما می دانید برای مراجعه به روانشناس حتما نباید به مرز بیماری رسید! و باز هم شاید بدانید به قول فرویداز نظر روانی بیمار 100% و سالم 100% نداریم تمام انسانها در طیفی از این دو حالت قرار دارند. موفق باشید

      پاسخ
  2. مینا

    به    بیان شده  

    سلام.مطالب خیلی مناسب بودن.ممنونم.
    2سالی هست کلا سیک یادمیگیرم.باعشق شروع کردم سعی کردم این حسو نگه دارم.ازش انرژی میگرفتم.برای قطعه هام وقت میزارم.اما تمرکزم کم شده و درست یاد نمیگیریم..تنهایی ساز میزنم.پس چطور باید اون احساسو نگه دارم .
    ودر مورد تمرکز شما راهی روپیشنهاد میکنید؟ سپاسگزارم.

    پاسخ
    • آروین شهبازی

      سلام. در مورد تمرکز حرف زیاد است! ساده اش این است که تمرینات مدیتیشن بخوبی به شما کمک می کند. حتی خود نواختن گیتار هم می تواند شما را به آن حال ببرد! تجربه اش کردم.

      پاسخ
  3. میلاد

    به    بیان شده  

    خیلی ممنون از آموزش خوبتون استاد آمورش کاملتونو جه جوری تهیه کنیم از مبتدی تا پیشرفیه؟با تشکر

    پاسخ
  4. فاطمه

    به    بیان شده  

    سلام وقت بخیر
    من تازه تو سایتتون عضو شدم و یه مقداری مشاوره نیاز دارم. از اول تابستون کلاس گیتار میرم ولی راستش اونقدر که دلم میخواد پیشرفت نکردم میخواستم بدونم که این طبیعیه؟ البته زیاد هم تمرین ندارم و ازتون خواهش میکنم درمورد روش های تمرکز ذهن برای نواختن چند تا پیشنهاد بدید
    ممنون

    پاسخ
  5. النا

    به    بیان شده  

    لطفا در مورد استفاده از NLPبرای گرفتن اکوردهای گیتار توضیح دهید.تشکر

    پاسخ
  6. کیارش

    به    بیان شده  

    سلام …
    این بهترین سایت گیتاریه که من تا حالا دیدم واقعا درود بر شما ها که از جان و دل برای گیتار زحمت بکشید .و سعی میکنید کوچکترین چیزی را به ما یاد بدید.

    پاسخ
  7. FAZEL

    به    بیان شده  

    استاد با روزی 1 ساعت تمرین پس از 1 سال میتوان نیمه خوب نواخت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    پاسخ
  8. ایمان

    به    بیان شده  

    با سلام
    مطالب زیبا و آموزنده ای بود.
    من به تازگی آموختن گیتار را توسط یکی از دوستانم شروع کرده ام. در دوره 5 جلسه ای آموزش آنلاین شما هم شرکت داشتم. مربی گیتار من آموزش گیتار را با آکوردها شروع کرده و تعدادی آکورد مثل E,Em,Am,Dm,F و F را به من یاد داده و سپس یک ریتم 6و 8 slow به من آموزش داده. من نواختن این آکوردها به تنهایی و ریتم به تنهایی را یاد گرفته ام اما اجرای آکوردها بروی ریتم و عوض کردن آکوردها هنگام نواخن ریتم بسیار برایم مشکل و کند است و باعث خراب شدن ریتم می شود.
    آیا فقط تمرین زیاد این مشکل را حل می کند یا راه حل دیگری دارد؟
    با تشکر

    پاسخ
    • استاد موزیک

      سلام دوست عزیز
      یک راه این است که تمرینات زیاد و طاقت فرسایی انجام دهید. یک راه ساده تر و سریعتر، استفاده از تکنیکهای ان ال پی است.
      موفق باشید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× 6 = پنجاه چهار