تصویر ثابت

معرفی سبک های گیتار

+100%-
سبک گیتار

گیتار کلاسیک، گیتار پاپ یا فلامنکو؟

در شروع یادگیری گیتار این سوال به ذهن می رسد که : “چه سبکی برای نوازندگی انتخاب کنم؟

بهترین راه برای  پاسخ به این سوال شناختن انواع سبکهای گیتار است.

از دیدگاههای مختلفی می توان سبک نوازندگی گیتار را دسته بندی نمود. سبکهایی که در ایران متداول است، کلاسیک، پاپ و فلامنکو می باشد. البته در انتهای این مقاله سبکهای دیگری را نیز به اختصار معرفی می کنیم. بطور کلی بر اساس دوره های مختلف تاریخ می توان انواع موسیقی را دسته بندی نمود چراکه در هر دوره ای، شرایط سیاسی، مذهبی، اقتصادی و اعتقادی تاثیر مستقیمی بر شکوفا شدن هنرهای مختلف از جمله موسیقی دارد. هنرمندان تحت تاثیر این شرایط و یا به سفارش درباریان و نجیب زادگان آثاری را ارائه می دادند. با توجه به این نکات به معرفی سبکهای گیتار می پردازیم.

گیتار کلاسیک

گیتار کلاسیک

موسیقی کلاسیک به سالهای 1750 تا 1820 میلادی بر می گردد. دورانی که وضع اقتصادی مردم قشر متوسط روز به روز بهتر می شد و موسیقی دیگر در انحصار نجیب زادگان نبود، بلکه با بهبود شرایط اقتصادی قشر متوسط جامعه، این قشر دیگر فقط رفاه مادی نمی خواستند، بلکه دوست داشتند آنها نیز موسیقي بشنوند و حتی خودشان و فرزندانشان نواختن آلات موسیقی را یاد بگیرند. به همین منظور نت نویسی و ثبت آهنگهای ساخته شده رواج پیدا کرد. موسیقی کم کم مردمی تر شد و قطعات ساخته شده باب میل عموم مردم نیز بود و می توان موسیقي پاپ را ریشه در موسیقی کلاسیک دانست.

هایدن، موتسارت و بتهوون از موسیقیدانان بزرگ این دوره بودند. در واقع در سبک گیتار کلاسیک، می توانید قطعات سبُک و زیبای ساخته شده در این دوره را بنوازید. ملودی نوازی و آرپژ نقش اصلی در این سبک گیتار دارند. همچنین نحوه ضربه زدن بر سیم های گیتار، با انگشت بوده و هنگام نواختن باید گیتار را روی پای چپتان قرار دهید.(البته اگر راست دست هستید)

 

گیتار فلامنکو

گیتار فلامنکو

 سبک  فلامنکو که ریشه در موسیقی اصیل اسپانیایی دارد، در آغاز فقط رقص و آواز بود و گیتار فقط نقش همراهی کننده داشت. تا اینکه کم کم در اوایل قرن دهم گیتار نقش اصلی و تاثیر گذاری در سبک فلامنکو پیدا کرد. و حتی بعدها قطعات بی کلام گیتار فلامنکو ساخته شد. موسیقی فلامنکو الهام گرفته از فرهنگهای مختلف موجود در سده های 8 تا 15 در آندلس (منطقه ای در جنوب اسپانیا) می باشد که براستی هنر شگفت انگیزی را به دنیا معرفی کرد. از بزرگان معاصر گیتار فلامنکو می توان به پاکو دلوسیا، اتمار لیبرت، گروه چیپسی کینگز و آرمیک گیتاریست ایرانی اشاره نمود.

در نواختن گیتار به سبک فلامنکو که یک سبک گیتار اسپانیش است، تمام 4 انگشت راست (اگر راست دست هستید)، به سیم ها ضربه می زنند و تکنیکهای ریتم نوازی بسیار زیبایی مثل راسگوادو در این سبک وجود دارند.

گیتار پاپ

گیتار پاپ

    موسیقی پاپ یا pop گرفته شده از کلمه popular به معنی محبوب و مردمی می باشد. در این موسیقی احساسات، بصورت کاملا ساده و صمیمی به مخاطب انتقال داده میشود و معمولا همراه با آواز است. رمز موفقیت گیتار پاپ در همین مردمی بودن و احساس نزدیکی کردن است. درواقع نمیتوان برای گیتار پاپ یا کلا موسیقي پاپ شخصیت و تکنیک خاصی قائل شد. چراکه نوازنده در هر سبکی از موسیقی که فعالیت کند با کمی دقت و انعطاف پذیری میتواند اثری مردمی و باب دل عموم مردم ارائه دهد.

در گیتار پاپ میتوان هم با انگشت بر سیم ها ضربه زد هم با پیک یا مضراب. ریتم نوازی و آواز خواندن همراه با گیتار در این سبک بسیار اهمیت دارد. 

 

برای شروع کدام سبک را انتخاب کنم؟ 

پاسخ ساده آن این است که قطعاتی از همه سبک ها را گوش کنید و طبق سلیقه و ارتباط خوبی که  با آن قطعات برقرار می کنید، سبک خودتان را انتخاب نمایید.

اما…

برای شروع هرکدام از این 3 سبک، شما نیاز دارید که اصول اولیه و مقدمات موسیقی و گیتار را بدانید. اصولی مانند نت، آکورد، آرپژ، ریتم و … که از مباحث پایه ای آموزش گیتار می باشند.

مقدمات و اصول یکسان هستند و چندان فرقی ندارد چه سبکی انتخاب می کنید.

پس در عین حال که سبک مورد علاقه تان را انتخاب میکنید و به تبع آن ساز گیتارتان را، مقدمات گیتار را به خوبی بگذرانید و پس از مدتی که بر این اصول مسلط شدید، آموزش های پیشرفته تر و تخصصی تر در سبک مورد علاقه تان ببینید. 

 

سبک های دیگر گیتار

    سبک های دیگری نیز برای نوازندگی گیتار وجود دارند که باید برای نواختن این سبکها، نوع گیتار مختص خودش را تهیه کنید. جاز یا جز (Jazz)  موسیقی بسیار غنی و تاثیر گذاری است که بداهه نوازی در این سبک نقش اساسی را ایفا می کند. جاز، سرچشمه بسیاری از موسیقی های جدید از جمله متال (Metal) و راک (Rock)، می باشد. بلوز (Blues) موسیقی اصیل سیاهپوستان آفریقایی است که به آمریکا مهاجرت کردند و احساسات فوق العاده ای را به مخاطب انتقال می دهد. موسیقی کانتری (Country) نیز از موسیقی های محلی آمریکاست که در سالهای اخیر محبوبیت زیادی به دست آورد.

برای نواختن به سبک جاز، راک، متال، بلوز و کانتری نیاز به گیتارهای آکوستیک فلزی و گیتار الکتریک هست که با پیک نواخته میشوند و اصول مختص به خودشان را دارند.

نویسنده: آروین شهبازی

منبع: استاد موزیک

 

(455) دیدگاه

  1. dorsa

    به    بیان شده  

    سلام میخوام تازه گیتار و یاد بگیرم و ب موسیقی پاپ علاقه دارم اما نمیدونم چه گیتاری مناسب هست بعضی سایت ها میگن گیتار کلاسیک و بعضی اکوستیک کدوم مناسبه؟و تعریف گیتارهای c40,c70هم برای مبتدی ها شنیدم خوبن؟

    پاسخ
  2. مونا

    به    بیان شده  

    با عرض سلام و خسته نباشید
    من میخوام آموزش گیتارو شروع کنم و فکر کنم به سبک پاپ علاقه دارم حدود 300تا400 میخوام واسه خرید گیتار هزینه کنم میشه راهنماییم کنین چی بخرم؟ لطفا جوابو به ایمیلم ارسال کنین
    با کمال تشکر

    پاسخ
  3. علی بیات

    به    بیان شده  

    سلام ممنون از جوابتون
    سوال دیگر من اینه که اگر این گیتاری که گفتین یعنی دالاهو بگیرم به کارم میاد و یا باید به عنوان دکور ازش استفاده کنم و صدای مناسبی نداره اگه بخوام بیشتر مثلا تا 350 هزار تومن هزینه کنم چی پیشنهاد میکنید؟؟؟؟؟؟؟
    ولی سوال اصلیم اینه که گیتار دالاهو رو میتونم تا یه مدت استفاده کنم
    لطفا یک مدلش هم معرفی کنید بهم

    پاسخ
    • آروین شهبازی

      علی جان اگر می تونید یاماها C40 را تهیه کنید. در فروشگاه ما با قیمت 390 تومان به فروش می رسد. در مورد دالاهو بعید می دانم بیشتر از یک سال بتوانید تحملش کنید!

      پاسخ
  4. علی بیات

    به    بیان شده  

    سلام به خدمت استاد
    من یه سوال داشتم من بودجه ی زیادی ندارم و حداکثر هزینه ایی که برای خرید گیتار میتوانم بپردازم 250 هزار تومان است میشود یک گیتار بهم معرفی کنید.
    و سوال دیگر این که برای گیتار کلاسیک چه مدت زمان لازم است به کلاس بروم تا به قول معروف بتوانم پای خودم را از اب بکشم بیرون و به حد قابل قبول برسم
    و سبک کلاسیک برای شروع خوب است یا نه ؟؟؟؟؟

    پاسخ
    • آروین شهبازی

      سلام علی جان. با این بودجه گیتار ایرانی می توانید تهیه کنید که معمولا کیفیت خوبی ندارند اما نسبت به بقیه ایرانی ها دالاهو بد نیست. برای شروع نیاز به انتخاب سبک ندارید در واقع مقدمات سبک ها یکسان است و مثلا با پکیج آموزشی ما بعد از 90 روزه می توانید به سطح متوسط برسید. برای ادامه در سبک تخصصی کلاسی بین 6 ماه تا یکسال بسته به نحوه آموزش و میزان تمرین وقت نیاز است.

      پاسخ
  5. ارمین

    به    بیان شده  

    سلام استاد چند وقتیه دنبال یه گیتار ukulele بدم نمیاد یکی یکیشو داشته باشم میخواستم ببینم باید از کجا بگیرم وقیمتش چنده
    ممنون

    پاسخ
    • آروین شهبازی

      سلام آرمین جان. ما هم چند بار دنبالش بودیم متاسفانه در ایران پیدا نکردیم. فکر می کنم بهتر است از خارج از کشور و توسط دوستی سفارش دهید تا برایتان بیاورند.

      پاسخ
  6. هدی

    به    بیان شده  

    سلام استاد. آچاری که همراه گیتار (داخل بسته بندی گیتار) هست چه کاربردی داره؟؟ و نحوه ی استفادش چطوریه؟؟

    پاسخ
  7. ali

    به    بیان شده  

    سلام
    میخوام برای شروع، نوع cutaway رو انتخاب کنم.
    چه مارک (و مدل) گیتاری رو برای شروع انتخاب میکنید؟؟
    آیا در ایران هم این مدل گیتار رو آموزش میدن؟؟

    پاسخ
  8. mohammad

    به    بیان شده  

    با سلام من دوست دارم گیتار کلاسیک کار کنم موسیقی کلاسیک زیاد گوش میدم و علاقم برای کار زیاده اما به کلاس نمیتونم دسترسی پیدا کنم میخواستم بپرسم با اموزش تصویری میشه گیتار کلاسیک رو یاد گرفت اگه میشه معرفیش کنید ضمنا من قبلا یک سال سه تار کار میکردم و تجربه نوازندگی دارم لطفا راهنماییم کنید با تشکر

    پاسخ
    • آروین شهبازی

      سلام محمد جان. بله البته بستگی به بسته آمزوشی اش دارد! شما برای شروع یادگیری بهتر است بسته 90 روزه ما را تهیه نمایید. انتخاب سبک را بعد از اتمام این بسته انجام دهید. موفق باشید

      پاسخ
  9. erfan

    به    بیان شده  

    سلام .به سبک بلوز خیلی علاقه دارم ایا راهی هست که من این سبک رو یاد بگیرم؟؟؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفتاد پنج − شصت شش =