تصویر ثابت

آموزش گرفتن آکورد های باره دار – 7 نکته مفید در باره گیری درست گیتار

+100%-
آکورد باره دار

بسیاری از هنرجویان در گرفتن آکوردهای باره دار به مشکل بر می خورند و در حسرت شنیدن صدای واضح آکورد باره دار می مانند! شاید هم از گرفتن این آکوردها منصرف شوند! یکی از دلایلی که همیشه به هنرجویان متذکر می شوم که برای شروع یادگیری، سازی تهیه کنند که اکشن گیتار (فاصله سیم ها تا دسته گیتار) پایین باشد همین است.

مشکل آنجا پیش می آید که اکشن گیتار هم پایین است اما همچنان هنرجو برای گرفتن آکورد باره دار با گیتار بیچاره کشتی می گیرد و خودش هم از درد انگشتان دست چپ رنج می برد.

من همواره در آموزش گیتار به هنرجویانم 7 توصیه می کنم که می تواند بسیار مفید واقع شود و آکوردهای باره دار را به راحتی بگیرند و از صدای زیبای آنها لذت ببرند. 

1_ به انگشت شست فشار وارد نکنید

بعضی ها فکر می کنند هر کس زورش بیشتر است آکورد باره دار را راحت تر می گیرد! این تصور اشتباهی است. درست گرفتن و به صدا در آوردن تمام نت های آکورد باره دار هیچ نیازی به فشار و زور ندارد. اصلا شما نیاز نیست محکم و با قدرت زیاد به انگشت شست فشار بیاورید. چراکه ماهیچه های این انگشت بسیار ضعیف هستند و نه تنها کمکتان نمی کند بلکه باعث خستگی و نهایتا دلزدگی تان از گرفتن آکورد می شود. بجای آن از ماهیچه های پرقدرت بازوی دست چپتان بهره گیرید(البته اگر راست دست هستید). در واقع بهتر است هنگام باره گیری در گیتار از انگشت شستتان فقط بعنوان یک نگه دارنده و پایدار کننده استفاده کنید. 

یک تمرین کارآمد: سعی کنید آکورد باره دار (مثلا فا ماژور) را بدون استفاده از انگشت شست دست چپ بگیرید تا فشار ماهیچه بازوی چپتان را احساس کنید.

2_ از نیروی دست راستتان استفاده نمایید

همچنان که با دست چپتان آکورد را می گیرید می توانید با آرنج دست راستتان بدنه گیتار را کمی به سمت داخل فشار دهید تا دسته گیتار به سمت بیرون هدایت شود. حالا با فشار آوردن انگشتان دست چپتان به سمت داخل، می توانید آکورد را راحت تر بگیرید.

3_ انگشت 1 (انگشت باره) موازی با میله فرت باشد

انگشت اشاره دست چپ (در صورت راست دست بودن) یا انگشت 1، به نام انگشت باره هم معروف است. سعی کنید هنگام گرفتن آکوردهای باره دار، این انگشت صاف و موازی با میله فرت باشد. البته در بعضی از آکوردها مانند سی ماژور (کلا آکوردهای با بیس لا ماژور) این قضیه زیاد ضروری نیست.

4_ بندهای انگشت 1 را بطور یکسان فشار دهید

بعضی ها برای به صدا درآمدن سیم 1، بند سوم انگشت 1 (بند پایینی انگشت) را بسیار محکم گرفته و بند اول (نزدیک ناخن) را خیلی شل می گیرند یا اصلا روی هواست! سعی کنید بندهای انگشت 1 با هم همسطح باشند و بطور یکسان به سیم های گیتار فشار آورید.

5_ ابتدا انگشتان 2، 3 و 4 را روی سیمها قرار دهید بعد انگشت 1

متاسفانه شخصا بسیار شاهد این بودم که حتی گیتاریست هایی که چندین سال سابقه نوازندگی دارند هنگام ریتم نوازی و گرفتن آکوردهای باره دار، ابتدا انگشت 1 را قرار می دهند و با تاخیر، سایر انگشتانشان را. این اشتباه بزرگی است چراکه حتی اگر نیم میزان از ریتم فقط با انگشت 1 نواخته شود و سایر انگشتان رو هوا باشند، گام آن قطعه به هم می ریزد و اصطلاحا فالش می شود. برای شروع بهتر است هنگام تعویض آکوردهای باره دار، ابتدا انگشتان 2، 3 و 4 را قرار دهید سپس انگشت 1 را. بعد از مدتی که دستتان روان تر شد شیوه کاملا صحیح آن است که کاملا بطور همزمان انگشتها را قرار دهید. اما برای شروع یادگیری ابتدا انگشتان 2، 3 و 4 را قرار دهید سپس 1 را.

6_ آکوردهای باره دار را روی دسته گیتار سُر دهید

گاهی پیش می آید که یک سری آکوردهای شبیه هم را باید پشت سر هم بنوازید، مثلا فاماژور و سل ماژور. هنگام تعویض بین این دو آکورد بهتر است دیگر دست چپتان را از روی دسته گیتار بلند نکنید و با حفظ همان حالت آکورد، دستتان را روی دسته گیتار بکشید.

7_ بیشتر از 20 ثانیه با آکورد باره دار کلنجار نروید

اگر با رعایت این نکات باز هم آکوردگیری برایتان سخت بود بس کنید! زیاد با گیتار کشتی نگیرید، چند دقیقه ای استراحت کنید و مجددا تلاش کنید. چراکه کلنجار رفتن مداوم باعث خستگی و درد دست چپتان می شود.

مطمئنا بعد از چند روز تمرین مناسب با رعایت نکات بالا می توانید از صدای دلنشنین و واضح آکوردهای باره دار لذت ببرید.

نویسنده: آروین شهبازی

منبع : استاد موزیک

(381) دیدگاه

  1. ریحانه

    به    بیان شده  

    سلام استاد ببخشید من چند روزه منتظر ایمیل های شما هستم ولی تو هیچ کدوم از پوشه هام نبود عضویت دوباره بزنم

    پاسخ
  2. siamak

    به    بیان شده  

    slm ostad omidvaram haleton khob bashe man aksare akordaro baladam ama dar tavize akord moshkele bozorgi daram age mishe komakam konid

    پاسخ
    • آروین شهبازی

      در بسته آموزشی و در قسمت تمرینات ذهنی و همچنین در جلسات 21 تا 24 نکات خوبی مطرح شد. همچنین اگر چند هفته ای صبر کنید تا تولید بسته جدیدمان به پایان برسد مقالات بیشتری در این زمینه در سایت قرار خواهیم داد.

      پاسخ
  3. ریحانه

    به    بیان شده  

    سلام استاد ببخشید من چند روزه منتظر ایمیل از شما هستم ولی هنوز جلسه دوم نرسیده پوشه های دیگه هم چک کردن نبود

    پاسخ
  4. sanaz

    به    بیان شده  

    mamnoon astad
    in yeki az assai tarin moshkelaye man bood
    hamash ba gitaram koshti migereftam
    mamnoon
    mersiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    پاسخ
  5. صادق

    به    بیان شده  

    دستت درد نکنه.
    مخصوصا دستی که معروف به انگشت باره است!!!
    مرسی واقعا برای من آموزشی بود.
    خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی ازت ممنونم.

    پاسخ
  6. arman

    به    بیان شده  

    با تشکر فراوان از استاد عزیز بنده یه مشکل داشتم اون درآوردن آکوردهای یه آهنگ برای خوندن گوشم ضیفعه بخاطر شغلی که دارم همش با وسایل پرسرصدا کار کردم حالا نمی تونم آکوردهای یه آهنگ خوب تشخیص بدم می خواستم بدونم راه دیگه ای واسه درآوردن آکوردهای یه آهنگ نیست اگر هست بی صبرانه منتظر راهنمای شما هستم با تشکر فروان

    پاسخ
  7. homa

    به    بیان شده  

    سلام .خسته نباشید من مدتی کلاس رفتم و گیتار رو در حد نت خوانی بلدم الان انگیزه ام را از دست دادم اگر کمک کنید اکورد یاد بگیرم لطف بزرگی در حق من کردید. با تشکر

    پاسخ
    • استاد موزیک

      سلام دوست عزیز. شما با تهیه بسته آموزشی و انجام تکنیکهای ان ال پی، هم میتوانید انگیزه مداومی پیدا کنید هم آکورد یاد بگیرید. موفق باشید

      پاسخ
  8. وحید

    به    بیان شده  

    با سلام خدمت آروین جان عزیز، من یک گیتار یاماها دارم که یه مقدار اکشنش بالاست و یه کمی منو از ادامه کار با گیتار نا امید کرده به نظر شما اکشن گیتار قابل رفع و رجوع هست و میشه کمش کرد، البته یه کم خودم مهندس بازی درآوردم و باهاش ور رفتم و پل های بالا و پایینشو کاملا یکنواخت سابیدم بهتر شد ولی نمی دونم چقدر درست شد و چقدر خرابکاری کردم. نظر شما چیه؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهل سه − 38 =