تصویر ثابت

بهترین استاد گیتار کیست؟

+100%-
بهترین استاد گیتار

دغدغه پیدا کردن یک استاد گیتار خوب  شاید برای شما هم پیش آمده باشد. یا ممکن است خودتان گیتاریست باشید و بخواهید تدریس گیتار کنید. در هر صورت خوب است که بدانید مشخصات یک مدرس خوب گیتار چیست.

قبل از آن اجازه دهید راجع به دو واژه استاد و مدرس بیشتر صحبت کنیم. استاد در لغت به معنی ماهر و زبردست است یعنی کسی که در زمینه تخصصی خودش به حد اعلای مهارت رسیده است. معادل این کلمه در زبان انگلیسی Master است. و مدرس هم یعنی کسی که تدریس می کند و معادل واژه Teacher می باشد.  ( البته استاد در بعضی فرهنگ لغت ها به معنی مربی هم آمده است.) در فارسی و مخصوصا در هنر، کلمه استاد بجای مدرس  بکار می رود. مثلا اگر شما بدنبال یادگیری گیتار باشید، می گویید: “دنبال یک استاد گیتار خوبم” و کمتر پیش می آید بگویید : مدرس گیتار یا مدرس موسیقی. (علت نامگذاری سایت استاد موزیک هم همین است، وگرنه گیتاریست ها و موزیسین های ماهر تر هم وجود دارند.) 

هرچند تا کسی در زمینه ای مهارت کافی نداشته باشد نمی تواند مدرس خوبی در آن زمینه شود اما الزاما یک استاد گیتار خوب یک مدرس گیتار خوب نیست. ممکن است شخصی نوازنده بسیار ماهری باشد اما نتواند به شما آموزش خوبی بدهد و نهایتا شما از نواختنش لذت می برید. شاید این جمله برای بعضی اساتید دانشگاه هم صدق کند، اینکه احتمالا با اساتیدی برخورد داشتید که اطلاعات بسیار بالایی دارند و در کارشان هم بسیار موفقند اما نمیتوانند مطالب را بخوبی انتقال دهند.

حالا چرا؟ چرا یک استاد الزاما مدرس خوبی نیست؟ به این خاطر که انسان موجود پیچیده ایست و پیوسته پیچیده تر می شود و آموزش دادن به او سخت تر. دیگر دوران “از روی دست دیدن” ها تمام شده است. انسان نیاز دارد که مدرس به زودی و به خوبی مطلب را به او یاد بدهد. امروزه ما وقت و انرژی کمتری برای یادگیری موسیقی یا هنر دیگری داریم، چراکه مشغول انجام کارهای گوناگونی هستیم و این نیز ریشه در گسترده تر شدن نیازهای بشر دارد.  پس یک مدرس حرفه ای و تاثیرگذار نیاز دارد در کنار بهبود مهارت شخصی، روش های آموزش اثربخش را نیز بیاموزد تا بتواند مطالب را بخوبی در ذهن هنرجو حک کند و این،  آشنایی با علوم، تکنولوژی و راهکارهای آموزشی را می طلبد. با فرض اینکه مدرس، تسلط و مهارت کافی دارد باید ویژگی های یک مدرس را هم دارا باشد.

ویژگی های یک مدرس خوب گیتار

 

ساده تدریس کند

کسی که در یادگیری گیتار و موسیقی به درجه بالایی می رسد، با واژه ها، اصطلاحات و مفاهیم عمیق تر و پیچیده تر آشنا می شود. در ابتدا برایش سخت است، کم کم برایش جالب می شود  و بعد از مدتی ابزاری برای ابراز تمایز و خودنمایی. کسی که می خواهد مدرس باشد نیاز نیست به همان درجه پیچیدگی صحبت کند چراکه هدف شخص آموزش است  و دارد با افرادی صحبت می کند که با این مفاهیم آشنا نیستند، مگر اینکه تدریس در سطح حرفه ای باشد. برای ساده درس دادن راههای زیادی هست مثلا لقمه لقمه کردن مطالب. مسلما خوردن قطعات ریز یک طالبی آسان تر از خوردن یک طالبی درسته است نه؟!  راه دیگر، مثال زدن است (کاری که در جمله قبل انجام دادیم). ضمیر ناخودآگاه مثال ها را بیشتر می فهمد تا صرفا یک سری تئوریها و مفاهیم خشک. یادتان هست که ضمیر ناخودآگاه یک کودک ساده لوح است و نقش بسزایی در یادگیری دارد.

یک روانشناس باشد

یادگیری موسیقی و گیتار ابتدا در سطح ذهن و روان صورت می پذیرد و در سطوح عالی تر احساس و خلاقیت درگیر می شود (که این دو نیز بی ارتباط به ذهن نیست)، بنابراین یک مدرس گیتار و موسیقی باید با روانشاسی آشنایی داشته باشد تا بتواند با ذهن هنرجو ارتباط خوبی برقرار کند. اطلاع از نحوه کارکرد ذهن و سیستم یادگیری انسان، باعث می شود مدرس بهتر و مفید تر مطالب را انتقال دهد. مثلا اطلاع  از کانال یادگیری هنرجو به مدرس بسیار کمک می کند. مدرس باید نحوه آموزشش را بر اساس کانال یادگیری هنرجو تغییر دهد نه اینکه بر اساس کانال ارتباطی خودش ارتباط برقرار کند. حتی اگر شما بعنوان یک مدرس موسیقی و گیتار کلاس گروهی دارید و نمی توانید تک تک کانال های ارتباطی را شناسایی کنید، باید نحوه آموزش بصورت جامع باشد؛ یک مطلب را به زبان ها و شکل و فرمهای مختلفی بیان کنید تا 100% هنرجویان مطلب را بگیرند.

یک سخنران خوب باشد

در تدریس، شما در واقع دارید سخنرانی می کنید، پس آشنایی با فن بیان و سخنرانی خوب، به مفید و موثر بودن شما کمک می کند. انتخاب کلمات برای تدریس بسیار مهمند. نحوه کلام شما برای هنرجو مهم است. کسی از تند تند صحبت کردن هنگام تدریس خوشش نمی آید. کسی پای صحبت های آدم های خشک، بی حال و بداخلاق نمی نشیند (مگر اینکه مجبور باشد). پس یادگیری فنون یک سخنرانی  موثر مثل زبان بدن (Body Language) بسیار برای شما مفید است. مثلا با تمام اعضای بدنتان حرف بزنید با چشم، ابرو، دست و … یا مثلا اگر یک کلاس گروهی را اداره می کنید، با چشمانتان تمام هنرجویانتان را پوشش دهید نه اینکه به یک صندلی خالی یا کنج اتاق نگاه کنید.

سر کلاس  کنسرت اجرا نکند

هنرجو برای زمانی که برای یادگیری گیتار اختصاص داده، پول پرداخت کرده است و حتی خود آن مدت زمان برایش ارزشمند است.  پس بعنوان یک مدرس حرفه ای برای پول و وقت هنرجو ارزش قائل باشید و تمرکزتان را روی یادگیری هنرجو بگذارید. اگر هنر و مهارت خوبی دارید بگذارید برای کنسرتهایی که برگزار می کنید. در جای خودش مردم هم برای شما دست می زنند و هم پول پرداخت می کنند اما الان سر کلاسید و میخواهید نکات آموزشی را بیان کنید. اینکه شما بتوانید نکته ای حتی کوچک را به هنرجو درست انتقال دهید بسیار ارزشمندتر و قابل تحسین تر از نواختن زیبای شماست.

 مفید و خلاصه آموزش دهد

مطالب بسیاری برای آموزش گیتار و موسیقی وجود دارد اما باید به سطح هنرجو و خواسته او توجه کرد، اینکه الان کجاست و به کجا می خواهد برود. نحوه طبقه بندی کردن مطالب و جمع بندی نکات به صورتی باشد که ذهن هنرجو مطلب را پله پله و درست و اصولی یاد بگیرد. همچنین مدرس باید روی صحبت هایش کنترل داشته باشد و هدفمند صحبت کند و مطالب زائد و بی فایده را حذف کند. کنترل و هدایت کلاس از وظایف اصلی یک مدرس حرفه ای است.

با تکنولوژی های آموزش آشنا باشد

امروزه آموزش یک علم است، یک مدرس خوب باید با تکنولوژی ها و استراتژی های آموزشی آشنا باشد. هر از چند گاهی در سرتاسر دنیا روش های جدید آموزشی اختراع می شود، تست می شود و نتایجش را در اختیار عموم قرار می دهند. پیشنهاد می شود مدرس در یادگیری این روش ها و تکنولوژی ها به روز باشد و بر اساس زمینه فعالیتش (گیتار و موسیقی) آنها را پیاده کند. حتی خلاقیت به خرج دهد و خودش روش های جدید و خلاقانه ای را بسازد و تست کند.

یک استاد موفقیت باشد

یادگیری گیتار یک هدف است و موفقیت مدرس گیتار یعنی موفقیت هنرجو. اگر هنرجو گیتار و موسیقی یاد گرفت، مدرس هم موفق می شود.  یک مدرس گیتار و موسیقی هم باید خودش به موفقیت رسیده باشد و هم علم موفقیت را بیاموزد تا بتواند به هنرجو راههای رسیدن به هدفش که در اینجا یادگیری گیتار است کمک کند. یعنی استاد هم به معنی مدرس هم به معنی ماهر. مثلا در صورت اشتباه نواختن هنرجو، مدرس از گفتن کلمات منفی و تحقیرانه بپرهیزد، عصبانی نشود و بداخلاقی نکند. یک انسان مگر چند مدرس برای یادگیری گیتار انتخاب می کند؟ معمولا 2 یا 3 نفر. هنرجو خود را در برابر مدرس ضعیفتر و کوچکتر می بیند ، ضمیر ناخودآگاهش در حال یادگیری است و مدرس را مثل پدر یا مادر خود می پندارد و کوچکترین برخورد تحقیرانه ای در ذهن ناخودآگاه هنرجو نقش می بندد.

پس نباید اعتماد به نفس هنرجو را با رفتارها و گفتارهای بدون فکر پایین آورد و با آرامش روی نقاط قوتش  کار کند. امروزه مبحث “کوچینگ” در علوم موفقیت، راههای مربیگری حرفه ای  را آموزش می دهد. آشنایی با این علوم نیز برای مدرس مفید است.

پس از انتخاب یک مدرس خوب، با تمرکز، تلاش ذهنی و عملی می توانید بخوبی و به زودی یک گیتاریست خوب شوید.

نویسنده: آروین شهبازی

منبع: استاد موزیک

 

(108) دیدگاه

  1. alireza

    به    بیان شده  

    ببخش استاد نمی تونید ادرس موسسه تون رو بدید تا ما واسه ثبت نام بیایم

    دوباره ببخش ام یه گیتار yamaha c40اگه یک چهارم پشتش بشکنه وبا چوب شکسته خودش تعمیر بشه صداش عوض میشه

    پاسخ
    • آروین شهبازی

      سلام دوست عزیز. آدرس ما در قسمت تماس با ما موجود است. اما قبلش با ما تماس بگیرید. در مورد گیتار هم باید نزد یک شخص متخصص ببرید و نشانش دهید.موفق باشید

      پاسخ
  2. علی

    به    بیان شده  

    با سلام. نظرتون راجع به گیتار Ak80 آریا چیه؟ آیا برای فروش موجود هست؟

    پاسخ
  3. POOYA

    به    بیان شده  

    سلام استاد
    میخوام گیتار رو بدون هیچ گونه خلل یا تو قفی شروع کنم اما شنیدم که کلاس ها هم ان چنان به پیشرفت هنرجوها کمک نمیکنه چون فقط تمرین از روی یک جزو که خود هنرجو هم میتونه انجام بده به نظر شما باید چه کار کنم؟؟؟؟

    پاسخ
    • آروین شهبازی

      سلام. بله بسیاری از آموزشگاهها این چنینند. اگر میخواهید مفید و سریع یاد بگیرید، پیشنهادم استفاده از بسته آموزشی طعم شیرین گیتار بعد از 90 روز است. شما با این بسته خودتان می توانید نکات آموزشی مفید و موثری را یاد بگیرید بدون حضور مربی و در مدت زمان کوتاه. موفق باشید

      پاسخ
  4. ف

    به    بیان شده  

    سلام استاد،ممنون که راهنمایی کردید!با توجه به اینکه این ترم رو ثبت نام کردم و 7 جلسه هم تا پایان ترم باقی مونده،به نظر شما چیکار کنم؟به استادم بگم که چی یادم بده؟به نظرتون کار درستیه؟بعد از این ترم به نظرتون واسه ادامه یادگیری و پیشرفت در نواختن گیتار باید چیکار کنم؟دلم میخواد خیلی مسلط بشم،چون به گیتار واقعا علاقه دارم!باز هم ممنون که وقت میگذارید و راهنمایی میکنید!

    پاسخ
    • آروین شهبازی

      سلام. پیشنهاد میکنم در این 7 جلسه باقی مانده از استادتان بخواهید کمی آکورد و ریتم با شما کار کند. 7 جلسه برای یادگیری 20 آکورد و 3 4 نوع ریتم کافی است. موفق باشید

      پاسخ
  5. فرزانه

    به    بیان شده  

    سلام و خسته نباشی استاد!من حدود 5 ماه هست که یادگیری گیتار رو شروع کردم!کلاس میرم،در مجموع 17 جلسه 30 دقیقه ای شده!استادم گیتار کلاسیک رو بهم آموزش میده اما خیلی آهسته پیش میره!تمرین های زیادی انجام میدم ،تا حدود زیادی دست چپم خوب شده اما جلسات آموزش به نظرم یکنواخت و تکراری شده!یه جزوه که توش تمرین های زیادی داره رو بهم دادن و هر جلسه 2لی 3 تمرین رو واسه دفعه بعد میگه تمرین کنم و اینکه به نظرم واسه ان منظور اصلا لازم نیست برم کلاس!چون نت خونی رو کاملا یاد گرفتم،توی خونه هم میتونم خودم این تمرین ها رو انجام بدم!نمیدونم این روشی که داره به من تدریس میشه درسته یا نه!تمامی تمرین ها خوبن اما فقط با انگشت های i,m ,p زده میشن!یعنی من کلا با همین 3 انگشت و نهایتا با a میزنم و روشهای دیگه نواختن گیتار رو به من آموزش نمیدن!حتی هنوز آکورد گرفتن رو هم به من نگفتن اما بهم گفتن که من میتونم آکورد بگیرم اما خودم متوجه نمی شم!لطفا راهنمایی کنید که من با همین سبک ادامه بدم ؟نمیخوام وقتم تلف بشه و یادگیریم کم باشه و نهایتا راه اشتباه رو برم!ممنون میشم کمکم کنید!

    پاسخ
    • آروین شهبازی

      سلام. بله کاملا متوجه هستم که چه مشکلی دارید. به نظر من هم الان شما توانایی نت خوانی دارید و نیاز به کلاس رفتن ندارید. ادامه به این شیوه وقت تلف کردن است. فکر میکنم با یادگیری چند آکورد و ریتم نوازی کمی حالتان خوب شود و گیتار همچنان برایتان جذابیت داشته باشد. موفق باشید

      پاسخ
  6. مظاهر

    به    بیان شده  

    سلام
    آیا شما کلاس آموزشی حضوری هم برگزار میکنین و بنده اگر بخواهم در کلاس حضوری شرکت کنم باید چه کنم مرسی از لطفتون

    پاسخ
  7. گيتاريست

    به    بیان شده  

    يكي از دوستان گفته بودن كه آهنگي كه مربوط به موسيقي ايراني هست و شما گفته بوديد كه نميشه
    ميشه
    من هر هفت دستگاه و پنج آواز رو بر روي گيتار ميزنم
    و چون قبلا رديف رو با ويولن ياد گرفتم بر روي گيتار كلاسيك بله درسته (گيتار كلاسيك) ميتونم بزنم با كمي تغييرات در كوك
    كه فكر نكنم استاد گيتاريستي اصلا كمتر از نيم پرده رو بتونه تشخيص بده با گوش هاش
    و اين ضعفه
    من هم فلامينكو ميزنم
    هم رديف

    پاسخ
    • آروین شهبازی

      سلام دوست عزیز. ممنون از حسن توجه تان به ما. به نظرم کار شما باید جالب باشد. خوشحال می شوم از طریق ایمیل با هم در ارتباط باشیم و قطعات اجرا شده تان را برایم ایمیل کنید. موفق باشید

      پاسخ
  8. باران

    به    بیان شده  

    سلام
    ميخواستم بدونم شما استاد گيتار خوب در شيراز ميشناسيد؟

    پاسخ
    • nafas

      به    بیان شده  

      توی شیراز استاد مازیار حسینی خیلی عالی هستن. خواهر من کلاسشون میرفت و توی 2-3 جلسه ی اول نکاتی رو بهشون آموزش دادن که بقیه آشناهایی که کلاس میرفتن بعد از 3-4 سال کلاس رفتن هنوز بلد نبودن!! ایشون رو استاد سه تارم و یکی از آشناهای دیگه بهمون معرفی کردن. آموزشگاه آبنوس و صبا تدریس میکنن.

      پاسخ
  9. samane70

    به    بیان شده  

    سلام خسته نبااستادیشین واقعا سایت بسیارعالی و خوبی هست. میخواستم بپرسم در کاشان استادی با این ویژگی ها کسی رو میشناسین؟ ممنون میشم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× چهار = چهار